Welkom Soorten Mediation Werkwijze Kenmerken Voordelen MfN De Mediator Kosten Contact
 
             
 
• Kosten
• Uurtarief
 
   
Kosten

Rechtsbijstandverzekering
Een aantal verzekeraars dekt mediation. Mogelijk kunt u (een deel van) de kosten verhalen op uw rechtsbijstandsverzekering. Check hiervoor dus even uw meest recente polisvoorwaarden.

Gesubsidieerde mediation
De InContext mediator staat ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand als (Familie) mediator. Indien uw inkomen en vermogen onder bepaalde grenzen blijft is het mogelijk aanspraak te maken op gesubsidieerde mediation. De mediator kan zo'n subsidie (Toevoeging) aanvragen bij de Raad voor de Rechtsbijstand. De Raad kent alleen subsidie toe via mediators die bij de Raad staan ingeschreven. Een subsidie kan ertoe leiden dat elke partij niet meer dan 53 of 105 euro voor de hele mediation betaalt (in een aantal gevallen kan zelfs die eigen bijdrage vervallen).

Wie komen in aanmerking?
Wanneer uw inkomen lager is dan 36.400 euro (voor gehuwden, samenwonenden en eenoudergezinnen) of 25.800 euro (voor alleenstaanden), komt u in aanmerking voor zo'n toevoeging. Er wordt ook gekeken naar uw vermogen. Als u belasting betaalt in box 3 dan komt u niet voor subsidie in aanmerking. Lees hier meer over de voorwaarden.

Het kan zijn dat de ene partij wel in aanmerking komt voor een toevoeging en de andere partij niet. Voor de mediation heeft dat geen gevolgen.

Kijk voor meer informatie op: www.rvr.org
   
             
 
  InContext Mediation • Tel: 06 - 109 143 37 • E-mail info@incontextmediation.nl Facebook LinkedIn
 

Ontwerp website: Lime Creations Brielle